
інгредієнти:
• яйця, зварені круто (курячі - 8-9 хвилин кипіння при закладці в холодну воду; перепелині - 5 хвилин)
• морква
• дерев'яні шампурчікі для шашлику
приготування:
У яєць зрізаємо кінчики, щоб зробити їх стійкими.
Для виготовлення капелюхи сніговика відрізаємо два кружальця моркви різного діаметру. Великий кружечок відрізаємо від товстого кінця і маленький від тонкого кінця.
Дерев'яний шампурчік зрізаємо з одного кінця до довжини, що дорівнює висоті двох яєць, поставлених один на одного. При відрізанні стежимо, щоб на зрізі не було трісок.
У нашого підготовленого шампурчіка один кінець гострий, інший - тупий.
Гострим кінцем шампурчіка робимо в центрах морквяних кружечків отвори.
Потім вставляємо в кружечки шампурчік тупим кінцем, як показано на фото.
ПРИМІТКА. Для перепелиних яєць можна використовувати дерев'яні зубочистки.
Ставимо два яйця одне на інше і зверху вертикально встромляємо в них шампурчік з морквяної капелюхом.
Сніговик зібраний.
Залишається прикрасити його горошинами чорного перцю (це будуть очі сніговика і гудзики на животі) і вирізаним з моркви клинцем, що зображує ніс.
ПРИМІТКА. Якщо сніговики призначені для дітей, очі і гудзики вирізаємо з чорних маслин або з кірки чорного хліба.
Горошки перцю і морквяний ніс вставляємо в поглиблення, зроблені в яєчних білках гострим кінцем шампурчіка.
Прикрашаємо сніговиків гілочками петрушки і подаємо на стіл.
|