
Вам знадобиться:
Масло вершкове - 200 гр.
Цукор - 200 гр.
Яйця - 2 шт.
Ванілін - 2 гр.
Сода - 1 ч.л.
Борошно - 2,5 склянки
Дітям молодше 3-ох років все ж краще готувати більш дієтичне печиво, наприклад з вівсяних пластівців, а коли підростуть можна іноді балувати і пісочним.
Приготування.
1. Два яйця змішати зі склянкою цукру.
2. Додати 200 грам м'якого вершкового масла і перемішати. Щоб масло швидше стало м'яким, можна скористатися мікрохвильовкою (таймер на 10 сек.)
3. Погасити чайну ложку соди в оцті і додати в тісто. Перемішати.
4. Просіяти 2 склянки борошна і приступити до замісу тіста. Якщо в процесі замісу видно що муки замало, додати ще.
5. У результаті повинно вийти ось таке пісочне тісто, яке не липне до рук. Воно тримає форму, але в теж час м'яке і від нього легко відірвати шматочок.
6. Готове пісочне тісто укласти в целофановий мішок і відправити в холодильник на 20 хвилин.
7. Після 20 хвилин потрібно дістати тісто з холодильника і акуратно розкачати в пласт на присипаному борошном столі. Я розкочують тісто завтовшки 0,5-0,7 см. Видавлюємо з тіста різні фігурки або просто нарізаємо на квадратики. Або ж можна без формочок зробити акуратні круглі печеньки за допомогою чарки. Залишилося тісто знову формуємо в кульку, розгортаємо і вирізаємо печиво.
8. Деко застелити пекарської папером (пергамент) і розкласти печива. Поставити в розігріту духовку (180 градусів).
9. Через 10-12 хвилин печива покриються золотистою скоринкою. Це вірний сигнал до того, що їх потрібно діставати.
|