рибний суп Продукти: 0,5 цибулини , 100 г рибного філе , 50г капусти , 1 морква , 1-2 картоплини , лавровий лист , перець горошком , сіль. Приготування : Овочі вимити й нарізати . Покласти в гарячу воду , довести до кипіння , потім опустити рибу , лавровий лист і перець . Зварити до готовності ( приблизно ще 15 хвилин). Вийняти лавровий лист , овочі та рибу перетерти ( або подрібнити блендером ) . Можна додати 0,5 жовтка.
Овочевий суп або борщ Продукти: Можна брати найрізноманітніші овочі сезону - картопля , капуста , цибуля , морква , шпинат , перець , для борщу - буряк . Приготування: Воду для приготування довести до кипіння. Потім послідовно опустити туди всі овочі . підсолити . Після приготування можна посипати подрібненою зеленню , додати жовток.
Суп молочний з цвітною капустою Продукти: 6-8 суцвіть цвітної капусти , 1/ 2 склянки води , 1ч.л. манної крупи , 1 склянка молока , 2 ч.л. вершкового масла , сіль. Приготування: Очистити качан цвітної капусти від листя , вимити , розділити на дрібні суцвіття , покласти в киплячу підсолену воду і варити до м'якості. Капусту перекласти на сито , а в гарячий відвар додати манну крупу і варити 5-8 хвилин. Додати підігріте молоко , відварну капусту , варити суп 2-3 хвилини. Покласти в тарілку з супом шматочок вершкового масла.
Суп -пюре з кабачків Продукти: 200г кабачків або цукіні , 1 цибулина , 10г борошна , 15г вершкового масла , 75 г молока , сіль. Приготування: У суповий каструлі злегка підсмажити борошно з 10г масла , розвести гарячим молоком і закип'ятити. Вийде молочний соус. Лук злегка спасерувати з маслом, що , з'єднати з нарізаними шматочками кабачка. Всі разом викласти в супову каструлю з соусом , додати гарячу воду або бульйон , трохи солі і варити 10-15 хвилин при помішуванні. Готовий суп можна протерти через сито або подрібнити блендером і знову довести до кипіння.
Суп вівсяний на м'ясному бульйоні з овочами Продукти: 2 стіл. ложки вівсяних пластівців , 1 картоплина , 1 морква , 1 склянка м'ясного бульйону , вершкове масло , сіль , зелень. Приготування: Вівсяні пластівці засипати в киплячу воду і варити до готовності. Очищені овочі нарізати і варити в м'ясному бульйоні до готовності. Потім їх вийняти і протерти через сито ( або подрібнити в блендері ) . Пластівці з'єднати з овочами і бульйоном , додати зелень . Коли все ще раз закипить - відставити , посолити , додати вершкове масло.
Зелені щи на м'ясному бульйоні Продукти: 1 невелика картоплина , 1 морква , 1/ 4 цибулини , 1 склянка м'ясного бульйону , 0,5 жовтка курячого яйця , 50 г шпинату , зелень , сіль. Приготування: Шпинат вимити і відварити в підсоленій воді. Овочі нарізати і відварити до готовності. Овочі та шпинат протерти через сито , посолити і змішати з бульйоном. Поставити на вогонь ще на 8-10 хвилин. У готові щі додати жовток звареного яйця.
Рисовий суп на м'ясному бульйоні Продукти: 1 стіл. ложка рису , 0,5 жовтка курячого яйця , 1 склянка м'ясного бульйону , 0,5 ч. ложки вершкового масла , 2 стол. ложки молока. Приготування : Рис перебрати , промити , розварити в половині порції м'ясного бульйону , потім подрібнити в блендері. До отриманої маси додати бульйон і довести до кипіння. У кип'ячене молоко додати жовток і ретельно перемішати. Змішати з рисом , додати в отриману масу вершкове масло.
Суп -пюре з капусти Продукти: 100г брокколі , 100г цвітної капусти , 0,5 цибулини , 0,5 моркви , 1 картоплина , 1 жовток , 1 стол. ложка рослинної олії , 1,5 склянки овочевого або яловичого бульйону , 2 стол. ложки вершків , 2 стол. ложки борошна , сіль , кріп. Приготування: Картоплю очистити і відварити. Окремо відварити брокколі і цвітну капусту в бульйоні. Моркву і цибулю дрібно натерти на тертці і трохи обсмажити з 0,5 стіл. ложкою олії а 1 стіл. ложкою води. Дістати брокколі і капусту , додати в них моркву і цибулю і всю масу подрібнити в блендері. У киплячий бульйон додати овочеву масу , 1 стол. ложку борошна , масло, що залишилося , посолити , додати кріп , довести до кипіння. Відварну картоплю подрібнити в блендері разом з сирим жовтком , змішати з борошном , додати збиті вершки. Всю масу з картоплею опускати в киплячий суп чайною ложкою невеликими порціями. У готовий суп додати зелень за смаком.
Овочевий суп- пюре з кролятиною Продукти: 150г м'яса кролика , 1 картоплина , кріп , 3 склянки води. Приготування: Зварити бульйон з м'яса кролика і приготувати з відвареного м'яса фарш. У готовий бульйон опустити попередньо вимиті і очищені дрібно нарізані картоплю , натерту на тертці моркву і зелений горошок. Овочі відварити до готовності , потім протерти через сито (або подрібнити в блендері ) , з'єднати м'ясний фарш з овочами , розбавити суп бульйоном , посолити і довести до кипіння. При подачі на стіл посипати зеленню.
Картопляний суп- пюре з кролятиною Продукти: 100г м'яса кролика , 1 картоплина , 1 морква , 1 стол. ложка зеленого горошку (можна консервованого ) , 3 склянки води , зелень , сіль Приготування: Кролятину ретельно вимити і попередньо замочити на 2-3 години. Покласти в холодну воду , після закипання варити близько години. Потім вийняти м'ясо з бульйону і двічі пропустити через м'ясорубку. У проціджений бульйон покласти дрібно нарізану картоплю і варити до готовності. Протерти картоплю через сито , з'єднати з м'ясним фаршем , розбавити бульйоном до потрібної консистенції і прокип'ятити. Подавати суп з дрібно нарізаною зеленню.