
Інгредієнти:
● 500-550 гр. борошна
● 180-200 гр. вершкового масла
● два яйця
● 220-250 гр. цукру
● дві столові ложки сметани
● чайна ложка без гірки соди
● близько 300-500 мл. густого варення
Приготування:
Все до банального просто. Масло витримуємо при кімнатній температурі, щоб розтануло. У чашу для змішування кладемо масло, яйця, цукор, сметану, соду і все борошно. Загалом, всі інгредієнти для тіста. Замішуємо густе тісто. Як видно з фото, я користуюся міксером з чашею. При цьому тісто легко замісити руками. Беремо два пакети. Від четвертої частини до третини всього вмісту чаші кладемо в один пакет, інше тісто в інший пакет. Обидва пакети прибираємо в морозилку на годину. Якщо будете прибирати тісто на більший час, великий можна розмістити просто в холодильнику.
Деко для випічки змащуємо вершковим маслом. Розкачуємо по ньому великий шматок тіста. Зверху змащуємо варенням. Маленький шматок тіста дістаємо з морозилки. Якщо це чверть, то трьом його на тертці і крихтою засипаємо варенням. Якщо там вся третину, то можна припустити тісто через м'ясорубку і ковбасками зверху прикрасити варення. Випікаємо печиво в духовці, розігрітій до 200 градусів Цельсія 15-20 хвилин до рум'яної корочкі.Готовое печиво нарізаємо на квадратики або ромбики. Приклад моєї нарізки можна подивитися на відео зверху. З дека легше знімати, коли печиво трохи охолоне.
Смачного!
|