
Печені яблука з сиром настільки елементарне блюдо , що приготувати їх може навіть дитина або дуже далекий від кулінарії людина . Десерт цей корисний і низькокалорійний , підходить для дитячого харчування після одного року і дієтичного столу .
інгредієнти:
Яблуко - 6 шт.
Сир - 150 г.
Жовток яєчний - 1 шт.
Цукрова пудра або мед - 2 ст.л.
Ванільний цукор - 1 ч.л.
Крохмаль - 1 ч.л.
Приготування:
1 . Яблука краще брати одного розміру , але це не обов'язково. Колір і сорт теж не мають значення , головне, щоб яблука на були занадто м'якими і не розвалилися . Вимити фрукти , зрізати « кришечки ». Чайною ложкою акуратно вийняти серцевину з насінням , не прорізаючи яблука наскрізь і залишаючи товсті стінки .
2 . Покласти в чашу блендера сир , цукрову пудру , крохмаль , ванільний цукор або екстракт і жовток яйця. Змолотіть в однорідну масу. При бажанні можна ще додати вимитий і обсушений невеликий родзинки.
3 . Яблука покладіть в відповідну форму для запікання , змащену вершковим маслом. Наповніть яблука сирною начинкою щільно.
4 . Запікайте фрукти в попередньо розігрітій до сто дев'яносто градусів духовці близько тридцяти хвилин , готовність можна перевірити ножем , стінка яблука повинна легко протикати .
Подавати яблука теплими , можна посипати цукровою пудрою. Холодним цей десерт теж дуже гарний.
Приємного апетиту!
|