
Візьміть: • 300 г м'якоті риби • третину склянки молока • 80 г сухої булки • 50 г вершкового масла • 1 яйце • мелені сухарі
Рибну м'якоть з розмоченою в молоці булкою двічі пропустіть через м'ясорубку. Додайте у фарш яйце. Обробити фарш на котлети , поміщаючи всередину кожної по шматочку холодного масла. У ньому повністю збережеться вітамін А і холестерин , який потрібен для утворення гормонів і вітаміну D3. Котлети обваляйте в сухарях , покладіть на решітку пароварки , закрийте щільно кришкою і доведіть до готовності.
ніжні кнели
Для дітей з 10 місяців.
Візьміть: • 300 г рибного м'якоті • третину склянки молока • 80 г підсушеною булки • 10-15 г вершкового масла • 1 яйце
Приготуйте фарш , як для рибних котлет. Жовтки підмішати до фаршу , а холодні білки спочатку збийте в міксері , поступово додаючи молоко, що залишилося . Фарш вимішайте і протріть через велике сито . З готового фаршу форму кнели , викладіть їх на змащене маслом деко , залийте холодною водою , щоб вона покрила кнели , в сильно розігрітій духовці доведіть до кипіння і випікайте в 5-7 хвилин.
Більшість дітей 10-12 місяців вже із задоволенням їдять ніжну рибу шматочками. Почати можна з зубатки , яка швидко і добре розварюється .
риба шматочками
Для дітей з однорічного віку.
Візьміть: • 400 г філе зубатки • 100 мл молока • 40 г вершкового масла
М'якоть риби наріжте шматочками завтовшки 1 см і покладіть в посуд для мікрохвильовки , змащену маслом. Залийте рибу гарячим молоком і готуйте в СВЧ - печі в закритому посуді 6 хвилин при потужності 100 %. Потім зменшіть потужність до 50 % і тушкуйте ще 3 хвилини. На готову страву покласти вершкове масло шматочком .
|