
Ніщо не зрівняється з домашнім лимонадом.
Існує мільйон покупних версій, але в жодного з них не буде такого аромату свіжості. Крім того, домашній лимонад надзвичайно корисний.
Приступаємо до приготування.
На 1.75 літра необхідно: 6 великих лимонів, 150 г цукрового піску.
1. Потерти лимони в теплій воді щіточкою. З трьох з них тонко зрізати цедру. Очистити цедру від білої частини за допомогою гострого ножа - це потрібно зробити, щоб лимонад ні гірким.
2. Покласти цедру у велику миску і видавити туди сік з усіх лимонів (не зливати сік на цій стадії). Всипати цукор.
3. Влити 1,4 л окропу, перемішати, накрити і залишити на ніч у прохолодному місці.
4. На наступний день знову перемішати і додати ще трохи цукру, якщо потрібно. Перелити через велике сито (приємно, коли в напої є трохи лимона).
5. Розлити по пляшках і закрити пробками. Охолодити.
|