
інгредієнти:
• Борошно - 1,5 склянки;
• Сметана - 1,5 склянки;
• Масло вершкове - 130 г.
• Сода - 0,5 ч.л.
• Яблука - 1 кг.
• Яйце - 1 шт.
• Цукор - 1 стакан.
Приготування:
1 . Розтерти розм'якшене вершкове масло ( 130 г) і півсклянки цукру , додати сметану ( півсклянки ) і соду ( пів чайної ложки).
2 . Замісити м'яке тісто. Викласти на дно змащеної рознімної форми , формуючи невеликі бортики.
3 . Близько 1 кг. кисло -солодких яблук почистити від шкірки і сердцевинки . Нарізати довільно.
4 . Приготувати заливку: з'єднати 1-1,5 склянки сметани з одним яйцем , розтертим з 0,5 склянки цукру. Додати 2 ст.ложки борошна. Розмішати , щоб не було грудочок.
5 . Випікати при 170 градусах протягом 40-45 хвилин.
Готовий пиріг до повного охолодження залишити в духовці ( !) , Щоб заливка " схопилася " . У гарячому або теплому вигляді він розвалюється.
Приємного чаювання!
|