
Інгредієнти для російського супу з гречкою :
- Вода - 2 літри
- М'ясо ( яловичина) - 500 гр.
- Картопля - 2 шт.
- Морквина - 1 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Гречана крупа - 0,5 склянки
- сіль
Час приготування - 1,5 години.
Традиційно гречаний суп варять на яловичині . Краще взяти шматочок на кісточці , тоді суп вийде смачніше. М'ясо кладемо в холодну воду і варимо приблизно 1 годину до готовності. Десь у середині приготування додаємо в бульйон сіль.
Варене м'ясо з готового бульйону виймаємо .
Картоплю ріжемо на невеликі шматочки. Цибулю ріжемо квадратиками. Морквину трьом на тертці.
Кладемо всі овочі в киплячий бульйон одночасно. Взагалі , морквину і цибулю можна додатково підсмажити на олії на сковороді. Якщо м'ясо жирне , то можна зробити дієтичний варіант.
Відразу ж після овочів висипаємо в суп гречану крупу. Її також деякі рекомендують до цього обсмажувати на розпеченій сковороді , але я цього не роблю. Варимо гречку до готовності приблизно 15 хвилин.
Варене м'ясо ріжемо на шматочки.
Подаємо гречаний суп зі свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
|