
інгредієнти:
Для тіста:
380 гр. борошна
5 гр. - Сухих дріжджів або ( 15 гр. Живих )
75 гр. цукрового піску
щіпка солі
15 гр. - Сухого молока або ( розчинні вершки для кави )
40 гр. - Розтопленого вершкового масла
1шт. - Яйце
200 мл . - Молока
Для крему:
350 мл . - Молока
2 - жовтка
2 ст. л . - крохмалю
4 ст.л. - цукру
пакетик ваніліну
40 гр. - М'яке вершкове масла
Приготування тіста:
У тепле молоко додати дріжджі ,
пісок і не багато борошна ,
поставити в тепле місце.
Коли дріжджі оживуть
(з'явиться шапочка з бульбашок )
додати до них збовтане яйце.
Змішати всі сухі інгредієнти :
борошно , вершки ( молоко) ,
сіль і з'єднати з дріжджовий сумішшю ,
поступово вводячи в борошняну суміш , замісити тісто.
Додати розтоплене охолоджене масло і знову замісити .
Тісто виходить липке , але борошно більше не додавати.
Накрити тісто рушником
і поставити в тепле місце на 2 години.
приготувати крем:
У теплому молоці розвести крохмаль ,
додати жовтки , цукор , ваніль ,
і поставити варити на середньому вогні
постійно помішуючи , поки крем не загусне.
Остудити , додати масло , і збити.
Обмять підійшло тісто ,
робочу поверхню пріпиліть борошном
і розділити тісто на 15 шматочків.
Розкачати кожен шматочок
овалом 12-15 см. ,
відступити від верхнього краю 3 см.
і викласти чайну ложку крему.
Закрити крем тестом і добре заліпити краї ,
залишився тісто нарізати смужками , згорнути булочку .
Булочки викласти на деко
застелений пекарської папером
і залишити на расстойку хвилин на 20.
Змастити булочку жовтком.
Запікати в розігрітій духовці до 180С 15 хв .
до золотистого кольору.
Готові булочки накрити рушником
і дати відпочити 10-15 хвилин ,
потім покрити цукровою пудрою.
|