
1. Макаронна запіканка з куркою
Вермішель отварная- 100г
Куряче філе відварне - 50г
Жовток - 1шт.
Сметана - 2ч.л.
Манка - щіпка
Вермішель і курей. філе повинні бути відварені в трохи підсоленій воді до повної готовності, охолодити. До вермішелі підмішати жовток і 1ч.л. сметани, курей. філе подрібнити блендером або прокрутити через м'ясорубку, змішати з 1ч.л. сметани і манкою. У форму для запікання, змащену слив. маслом, викласти половину вермішелі, потім викласти шар курей. фаршу і зверху залишки макаронів. Духовку розігріти до 200градусов - запікати 15 хвилин. Готову страву охолодити до кімнатної температури і нарізати на порційні шматочки.
Смачного!
2. Сирно-йогуртовая запіканка
Сир (домашнього приготування: 0.5л киплячого молока - 0.5лкефіра) - 100г
Йогурт дитячий - 100мл
Цукор - 0.5ч.л.
Манка - 1ч.л.
Жовток - 1шт.
Всі інгредієнти змішати, пробити блендером до однорідної консистенції, викласти у форму для запікання, змащену слив. маслом і випікати в духовці 170граусов - 30-40минут. Готову запіканку охолодити і нарізати на порційні шматочки.
Смачного!
3. Гречана запіканка з індичкою
Філе індички (відварне) - 50г
Греча відварна - 70г
Морква - 1 / 3шт
Лук -1 / 4шт.
Сметана - 1ч.л.
Жовток - 1шт.
Індичку і гречку відварити до повної готовності в трохи підсоленій воді, охолодити. Моркву і цибулю очистити: цибулю дрібно порізати, моркву натерти на дрібній тертці. Всі інгредієнти скласти в чашу для блендера і пробити до однорідної консистенції, масу викласти у форму для запікання, змащену слив. маслом і поставити в духовку 200градусов на 15-20хвилин. Готову запіканку охолодити до кімнатної температури і нарізати на порційні шматочки.
Смачного!
4. Рисова запіканка з грушею
Інгредієнти на дитячу порцію, форма для випічки діаметром 14см. При бажанні готувати на цілу сім'ю, кількість продуктів збільшувати!
Молоко - 220мл
Рис круглозерний - 3ст.л.
Жовток - 1шт.
Цукор, сіль - за смаком
Груша - 1/4 шт.
Зварити в'язку рисову кашу, для цього: у кипляче молоко покласти промитий рис і варити хвилин 15-20 (після закипання), охолодити, додати жовток, цукор, сіль і грушу, очищену і порізану маленьким кубиком - все перемішати і викласти у форму для запікання , змащену вершковим маслом і присипану паніровачнимі сухарями; поставити в духовку розігріту до 170градусов на 30хвилин. Готову запіканку трохи охолодити і нарізати на порційні шматочки, при подачі полити розтопленим вершковим маслом.
Смачного!
5. Рибна запіканка
Я готую маленьку дитячу порцію, випікаю у формі діаметром 14см, за висотою виходить десь 2см. Якщо є бажання приготувати на всю сім'ю кількість продуктів збільшувати!
Філе тріски - 80г
Моркву, цибулю - по четвертинці
Сметана - 2ч.л.
Манка - 1 / 3ч.л.
Яйце - 1шт.
Рибку промити, моркву очистити - натерти на дрібній тертці, цибулю очистити - дрібно порізати - все скласти в чашу для блендера і подрібнити. Яйце, сметану, манку змішати і додати до рибного фаршу, покласти трохи рубаної петрушки, трохи посолити - все добре перемішати. Масу викласти у форму для запікання, змащену раст. маслом і присипану манкою або паніровачнимі сухарями і поставити в розігріту до 190градусов духовку на 30 хвилин. Запіканку охолодити до кімнатної температури і нарізати на порційні шматочки. При подачі можна полити трохи вершковим маслом.
Смачного!
6. Картопляно-гарбузова запіканка з фрикадельками
Інгредієнти на дитячу порцію, форма для випічки діаметром 14см, при необхідності кількість інгредієнтів збільшувати.
Можна малюкові просто запропонувати картопляно-гарбузове пюре з фрикадельками, у мене малюк любить все у вигляді запіканок, тому я запікаю.
Картопля (середній) - 2шт.
Гарбуз (швидкозаморожених) - 50г
Фарш (свинина яловичина) нежирний - 100г
Трохи ріпчастої цибулі
Яйце - 1шт.
Сметана - 1ст.л.
Картоплю очистити і розрізати на 4 частини. Фарш і цибулю подрібнити у блендері, трохи посолити, додати трохи води і сформувати фрикадельки, покласти їх в киплячу воду, довести до кипіння, потім покласти картоплю і варити до готовності, за 10 хвилин до закінчення варіння покласти гарбуз. Потім воду злити, дістати фрикадельки, картопля і гарбуз розім'яти в пюре (блендером я не збиваю, бо картопля стає сильно крохмалистим, тягучим і дуже липким по консистенції), охолодити, додати сметану і яйце, перемішати, викласти у форму для запікання, змащену слив. маслом і присипану сухарями, зверху укласти фрикадельки, злегка вдавлюючи їх в пюре, запікати в духовці 190 градусів 20хвилин. При подачі злегка остудити і нарізати на порційні шматочки.
Смачного!
7. Макаронна запіканка з овочами і яловичиною
Інгредієнти на дитячу порцію, форма для випічки. діаметром 14см.
Макаронні вироби (у мене вермішель) відварні - 2ст.л.
Яловичина - 100г
Овочі заморожені (брокколі, цвітна капуста, морква) - 100г
Яйце - 0.5шт.
Сметана - 2ч.л.
Яловичину промити і разом з овочами приготувати в пароварці або відварити до готовності, охолодити і подрібнити блендером (але не дуже дрібно), потім додати вермішель, половинку яйця, сметану, посолити за необхідності і все перемішати, викласти у форму для запікання, змащену слив. маслом і присипану манкою і поставити в розігріту до 180 градусів духовку - запікати 15-20хвилин. Готову запіканку трохи охолодити, нарізати на порційні шматочки.
Смачного!
8. Рибна запіканка з картоплею
Інгредієнти на дитячу порцію, форма для запікання діаметром 14см.
Філе риби (у мене тріска) - 100г -добре промити
Літні швидкозаморожені овочі (броколі, морква, цвітна капуста) - 70г
Картопля - 1шт. - Очистити і крупно нарізати
Яйце - 1шт
Сметана - 2ч.л.
Сіль
Підготовлені овочі й рибу відварити або в пароварці довести до повної готовності, трохи охолодити. Картоплю натерти на крупній тертці, інші інгредієнти подрібнити блендером. Усе з'єднати, добре перемішати і викласти у форму для запікання, змащену слив. маслом і присипану панірувальними сухарями. Випікати в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці хвилин 20-30. При подачі трохи охолодити і нарізати на порційні шматочки.
Смачного!
9. Лапшевник з сиром
Макаронні вироби (у мене зірочки) - 30г
Сир - 50г
Цукор - 1ч.л.
Яйце - 1шт.
Сметана - 1ч.л. (можна без неї)
Сіль
Зірочки покласти в киплячу, трохи підсолену воду і варити хвилин 7-10 після закипання, відкинути їх на друшляк і промити, охолодити. В макарони покласти яйце, сир, сметану і цукор і все добре перемішати., Викласти масу в форму. змащену слив. маслом і присипану паніровачнимі сухарями і запекти в духовці при температурі 180 градусів протягом 20-30 мінут.Дать запіканки трохи охолонути і нарізати на порційні шматочки, при подачі полити вершковим маслом.
Смачного!
|