
Порадувати дітей можна найулюбленішим ласощами - морозивом. А домашнє морозиво незрівнянно смачніше магазинного. Ось кілька простих і швидких рецептів домашнього морозива.
1. Стандартний пломбір
інгредієнти:
- 1 л молока,
- 100 г масла
- 2 склянки цукру
- 1 ч.л. крохмалю
- 5 яєчних жовтків
приготування:
Молоко налити в каструлю, поставити на вогонь, відразу ж додати масло. Довести молоко до кипіння. Поки молоко закипає, змішати цукор і крохмаль, додати жовтки, розтерти ложкою до отримання однорідної маси. Додати до одержаної маси невелику кількість молока, змішати - повинна вийде консистенція, що нагадує рідку сметану.
У закипіле молоко поступово вливати отриману масу, постійно помішуючи. Коли суміш закипить повторно, зняти каструлю з вогню, поставити в холодну воду і продовжувати помішувати до тих пір, поки суміш не стане теплою. Залишити охолоджуватися. Охолоджену суміш розлити по формах, заморозити.
2. Шоколадне морозиво
інгредієнти:
- 3 яєчних жовтки
- 1 ч.л. цукрової пудри
- 300 г молока
- 200 г чорного гіркого шоколаду
- 150 г вершків
приготування:
Жовтки збити з цукровою пудрою. Майже доведене до стану кипіння молоко тонким струменем не поспішаючи влити в жовткова-цукрову масу, постійно помішуючи її. Отриманий крем процідити через сито в глибоку чисту каструлю. Варити на повільному вогні, поки маса не загусне. Дати охолонути, влити розтоплений шоколад і вершки. Розлити крем за формами для морозива, заморозити.
3. Лимонне морозиво
інгредієнти:
- 5 лимонів
- 150 г цукру
- 2 склянки води
- Щіпка солі
приготування:
Цукор розчинити у воді і поставити отриманий сироп на повільний вогонь. Додати цедру лимона, довести до кипіння, кип'ятити 5 хвилин. Додати сіль. Процідити, охолодити. Додати сік, вичавлений з 5 лимонів. Розлити масу по формах для морозива, заморозити.
4. Яблучне морозиво
інгредієнти:
- 1 кг стиглих соковитих яблук
- 3 лимона
- 1,5 склянки цукрової пудри
приготування:
Дрібно нарізати яблука, залити їх окропом, дати охолонути, накривши кришкою. Протерти остиглі яблука на дрібній тертці, додати сік лимона і трохи холодної кип'яченої води. Додати цукрову пудру. Отриману масу розмішати. Розкласти яблучну масу по формах, заморозити. Таким чином можна приготувати будь фруктове морозиво.
5. «Бистре» бананове морозиво
інгредієнти:
- 400 мл жирних вершків
- 75 г цукрової пудри
- Сік 1/2 лимона
- 4 дуже стиглих банана, очищених від шкірки
приготування:
Всі інгредієнти скласти в блендер і збити в однорідну масу. Морозиво перекласти в контейнер, прибрати в морозильну камеру. В процесі заморожування гарненько перемішувати кожні 2 години. «Швидке» бананове морозиво готове.
|